Voedingspatroon veranderen
Om te overleven hebben we energie nodig om te leven, te groeien, te denken en te bloeien. We doen dit door te eten, vanuit daaruit krijgen we onze essentiële voedingsstoffen binnen.

Om te leven hebben we energie nodig, zodat we kunnen groeien, denken en bloeien. We doen dit door te eten, waardoor we onze essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Een calorie is een maat voor energie die nodig is om één kilo water met 1 graad Celsius op te warmen. Dat is het! Niets meer én niets minder. Op de lange termijn kun je enkel (te veel) in gewicht aankomen als je chronisch in een calorie overschot zit. Dit betekent dat je meer calorieën tot je neemt dan je verbrandt.

Vaak worden etenswaren bestempeld als ‘gezond of ongezond’. Echter hebben eten en drinken geen ‘moraliteit’ en zijn dus niet ‘goed of slecht’ voor je, maar sommige producten bevatten meer (micro) voedingsstoffen dan anderen. Dit wordt vaak verward met ‘goed of slecht’. Een reep snickers eten kan bijvoorbeeld prima gezond voor je zijn als je een marathon moet lopen, en je alleen kunt kiezen tussen sla óf snickers, waarbij de reep snickers meer voedingsstoffen bevat.

Geld besteden de meeste mensen heel wijs. Als je chronisch te veel geld uitgeeft dan kun je in het rood terecht komen. Dat willen we natuurlijk niet. Als je chronisch te veel calorieën binnen krijgt kun je te dik worden. Dat willen we ook niet. Calorieën zijn in dit scenario het prijskaartje van je eten en je wilt jouw persoonlijke caloriebudget wijs besteden.

Een van de belangrijkste skills die je hiervoor nodig hebt is het creëren van een caloriebewustzijn, zodat je een gezonde levensstijl gaat ontwikkelen. Als je weet welke producten, die jij lekker vindt, weinig/gemiddeld/veel calorieën bevatten dan kan je strategisch gaan kiezen. Zo kun je slimme, maar lekkere keuzes maken!

 Bronnen: Bell Coaching & Nurdin Pattipilohy

andere interessante blogs

Voeding
admin

Terug naar de basis: een update voor Macronutrients

Alle drie de macronutriënten zijn nodig om een ​​gezonde en actieve levensstijl te ondersteunen, het elimineren van een of ander dwingt ons lichaam in een adaptieve staat, die ons lichaam op lange termijn kan beïnvloeden

Interesse in een gratis 1 op 1 training sessie?

Kom in contact met ons en wij geven uw meer informatie over deze actie.

Personal training fit&perform