Honger tijdens het afvallen

Honger kan flink wat roet in het eten gooien en dan je uit je goede flow halen omdat het invloed heeft op je stemming. Hoe blijf je de baas over je hongergevoel?

Als je wilt afvallen ga je minder eten dan je nodig hebt op ten duur val je dan af. Een veelvoorkomend probleem is dat je honger krijgt. Honger kan flink wat roet in het eten gooien en dan je uit je goede flow halen omdat het invloed heeft op je stemming. Hoe blijf je de baas over je hongergevoel? Honger kan bestaan uit een energietekort of door mentale redenen. Als je te weinig hebt gegeten gaat je maag rommelen en gekke geluiden maken. Mentale honger kan komen doordat je zin hebt in iets anders. Zoals iets zoets of het gene wat je bij de supermarkt in de bonus ziet liggen. Hoe ben je honger de baas?

  1. Eet voldoende calorieën

Een van de problemen bij de bekende diëten is dat ze heel laag in calorieën zitten. Hiermee val je zeker af maar door de honger ga je snel trek krijgen. Door die trek ga je sneller ongezonde keuzes maken. Eet niet minder dan 100 tot 500kcal onder je caloriebehoefte.

2. Eet voldoende groenten

Door meer groenten te eten krijg je een vol gevoel, daarnaast zitten er in groente weinig calorieën. Wat handige tips daarbij zijn om snackgroente mee te nemen naar je werk, zoals kleine tomaten of wortelen. Probeer daarnaast met het avond eten de helft van je bord met groenten te vullen.

3. Eet voldoende eiwitten

Eiwitten zijn goed voor je herstel, ze maken je verzadigd en je lichaam heeft meer energie nodig om eiwitten te verbranden. Eet daarom bij elke maaltijd een portie eiwitten.

andere interessante blogs

Voeding
admin

Terug naar de basis: een update voor Macronutrients

Alle drie de macronutriënten zijn nodig om een ​​gezonde en actieve levensstijl te ondersteunen, het elimineren van een of ander dwingt ons lichaam in een adaptieve staat, die ons lichaam op lange termijn kan beïnvloeden

Interesse in een gratis 1 op 1 training sessie?

Kom in contact met ons en wij geven uw meer informatie over deze actie.

Personal training fit&perform