Meten = weten

Als je wilt afslanken of aankomen dan is het nogal belangrijk dat je bijhoudt of er daadwerkelijk iets gebeurd. Alleen op de weegschaal staan is geen goed plan, omdat het enorm vatbaar is voor korte termijn fluctuaties. Door bijvoorbeeld: vocht, zout, koolhydraat inname, stress, menstruatie en spierschade.

Er zijn meerdere variabelen die je kunt meten als je gewicht wilt verliezen:

  1. Omtrek – waar heb je het meeste vet zitten?
  2. Foto’s – het is een goede manier om verandering te zien over meerdere weken en maanden. Pak de voorkant, zijkant en achterkant met dezelfde kleding en licht.
  3. Kleding – hieraan kan je voelen of er iets gebeurd. Ook kan een kleinere kleding maat een leuk doel zijn i.p.v. een leuk gewicht. Koop bijvoorbeeld iets wat je mooi vindt, maar niet past.
  4. Huidplooien – de foutmarge is hoog bij een huidplooimeting, pak het totaal aantal millimeters
  5. Gewicht – neem een gemiddeld gewicht van de week. Weeg minimaal 3 ochtenden nadat je naar de wc bent geweest. 1 meting is redelijk onbetrouwbaar.

Het gewicht meten is een goed hulpmiddel om te zien of je progressie maakt, maar laat het niet je leven beïnvloeden.

andere interessante blogs

Voeding
admin

Terug naar de basis: een update voor Macronutrients

Alle drie de macronutriënten zijn nodig om een ​​gezonde en actieve levensstijl te ondersteunen, het elimineren van een of ander dwingt ons lichaam in een adaptieve staat, die ons lichaam op lange termijn kan beïnvloeden

Interesse in een gratis 1 op 1 training sessie?

Kom in contact met ons en wij geven uw meer informatie over deze actie.

Personal training fit&perform