Waarom de meeste diëten niet werken.

Afvallen met Fit&Perform
Diëten werken voor de meeste mensen niet, omdat het geen duurzame leefstijlverandering zijn.

Het eerste wat mensen gaan doen als ze willen afvallen is diëten. Een dieet zegt iets over een bepaalde leefregel, een richtlijn waaraan je je moet houden omtrent eten en drinken. De markt is vol met wel duizenden diëten. Zoals blijkt uit onderzoek, is een dieet een groot succes voor de portemonnee van degenen die de dieetboeken hebben geschreven. Helaas is er weinig succes voor degenen die de diëten opvolgen.

Waarom hoor je zoveel van die diëten als ze toch niet werken? Omdat mensen er wel succes mee boeken (ook al verliezen ze voornamelijk vocht), echter alleen voor kort termijn. Als het succesvol is vertellen mensen het sneller door. Daarnaast hebben deze bedrijven een super groot budget om hun producten te promoten en jou over te halen dat “hun” product werkt.

Waarom falen mensen met deze diëten, met name op lange termijn? Is er wat mis met het dieet? Zijn mensen niet gemotiveerd? Houden ze zich er niet aan? Het is een combinatie. Het grootste probleem is dat deze diëten zich niet richten op een duurzame leefstijlverandering en gewoon veel geld willen verdienen. In het begin hebben mensen ook erg veel motivatie om af te vallen, alleen op den duur zal de motivatie afzwakken en verdwijnen.

Je wilt je daarom focussen op gewoontes en aanpassingen waarop je kan terugvallen, een routine. Voorbeelden zijn: elke dag bewegen, meer groenten en eiwitten eten, één keer snacken per dag in plaats van twee, frisdrank vervangen door water, et cetera. Als je die gewoontes in je systeem bouwt dan is het moeilijker om te kiezen voor minder “gezonde” producten als je een keer moe of ongemotiveerd bent.

Bron: https://www.bell-coaching.com/ Nurdin Pattipilohy

andere interessante blogs

Voeding
admin

Terug naar de basis: een update voor Macronutrients

Alle drie de macronutriënten zijn nodig om een ​​gezonde en actieve levensstijl te ondersteunen, het elimineren van een of ander dwingt ons lichaam in een adaptieve staat, die ons lichaam op lange termijn kan beïnvloeden

Interesse in een gratis 1 op 1 training sessie?

Kom in contact met ons en wij geven uw meer informatie over deze actie.

Personal training fit&perform